Konu: Resim Uzerinde Yanıp Sönen Yazı ( ImageReady ) Çarş. Kas. 25, 2009 1:51 pm
Ilk once ;
Efekti uygulayacagimiz resmi secmek için " File =>Open " yada " CTRL + O " kisa yolunu uyguluyoruz.
Resmimizi seçtikten sonra ;
Resmin herhangi bir yerine " Horizontal Type Tool " aracı ile istedigimiz yazıyı yazıyoruz...
Yazimizi Resmin uzerine Yazdiktan Sonra ; Resimdeki Yere tikliyoruz yani Imageready programina gecis yapacagiz ve hareketlendirecegiz yaziyi...
Imageready programina gecis yaptiktan sonra resimdeki gibi Animation menusunden , Duplicates ... Butonuna cift tikliyoruz Animation menusunde 2 layer olusturuyoruz...
NOT : Animation menusu yoksa , " Windows => Animation " sekmesini isaretliyoruz ve animation menusu geliyor.
Ilk once Animation penceresinden 2. Layer'a geliyoruz ve uzerine tikliyoruz..2 Numarali Layerimizde resimdeki gibi yazi kisminin gozu kapali olacak...
3. Layerimizde hicbir şey degistirmiyoruz. Gozler acik kaliyor...
Resimde gosterdigim yere yani " Tween... " butonuna tikliyoruz ve karsimiza Tween penceresi geliyor. Burda " Frames to add " olan yeri 25 yapiyoruz ki hakeketler biraz yavas olacak. Ben bu yaptigim uygulamayı 3 Numarali Layer'a uyguladım. Tekrar aynı sekilde birde 2. Layer'a uygulayacagız yani yazi kismi gorunmeyen Layer'a... Tekrar uyguluyoruz ve efektimiz tamamlanmis oluyor...
Resmimizi gif olarak kaydetmek için " CTRL + SHIFT + ALT + S " kisa yolunu uyguluyoruz yada " File => Save optimized as " Diyoruz ve gif uzantisini secip kaydediyoruz...
Sonuc olarak ; Resimimizin uzerinde yanip sonen yazi elde etmis oluyoruz...
Not : Teknikler bolumune yeni konu acamadigim icin konuyu buraya acmak zorunda kaldim..